Slänger in ett recept nu innan jag går och lägger mig. Ett matbröd jag ofta bakar, då det är enkelt och man tar bara vad man har hemma :) Det blir aldrig sig likt här, det beror helt på vad som finns hemma!
Mammas frallor:
½ liter ljummet vatten
1 påse torrjäst, för matbröd
1 tsk salt
1 msk socker/sirap/honung (sött till jäsningen)
Mjöl, efter tycke och smak
Ev havregryn, russin, nötter, bär tex..
- Först blandar du vatten med jästen, tillsätter salt och socker. Därefter har du i det du tycker och blandar det väl till det blir en smidig deg (så att inget fastnar i bunkens kanter) Degen måste arbetas väl så den jäser riktigt.
- Där efter låter du degen jäsa i 30 min.
- Låt sedan allt stå på plåten och jäsa ytterligare 30 min, gärna under bakduk
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda sedan brödet i ugnen i ca 7-10 min tills brödet ser färdigt ut. Inte för ljust inte för bränt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar