Ingredienser:
50 g smör eller margarin
1 dl vatten
2 ägg
2 dl socker
3 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och mjöla en bakform som rymmer ca 1½ liter med lite glutenfri mjölmix.
- Smält smöret eller margarinet och tillsätt vattnet. Ge blandningen ett uppkok.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Blanda ner mjölmix och bakpulver. Häll sist ner vätskan och rör varsamt samman till en slät smet.
- Bred ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en provsticka som ska vara torr då kakan är färdiggräddad.
- Låt den nygräddade kakan svalna en kort stund i bakformen innan den stjälpes upp att kallna
Gjorde en smörkräm och garnerade tårtan med, ovanpå de lite kokos!
125 g rumstemp. smör
1 1/2 dl florsocker
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop allt, gärna med en elvisp för att få en slät kräm.
Så här smarrig såg efterrätts buffén ut :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar