söndag 8 maj 2011

Prolaktas, efter testet...

Jag kom på att jag måste skriva en uppföljning på detta med testet av Prolaktas för min sambo. Det gick inte alls! Han var tok dålig 3 dagar (hemma från jobbet) och det blev inte helt bra förens han slutade ta dessa tabletter. Inte ens en vecka orkade vi med det, för ja, det är jobbigt för mig med! Antar att han reagerade på tabletterna på nå vis, eller så skulle kroppen vänja sig vid dessa, men de va inte värt att fortsätta prova. Ibland vågar man helt enkelt inte chansa för mycket heller. Räcker gott och väl de dagar han är hemma och är dålig ändå.

 Hur som, jag ger mig inte där! Det kan helt enkelt inte vara bra för varken kroppen eller för diabetesens skull att han blir så där tok dålig. Så jag ringde ett samtal till Allergikliniken här i stan och bokade en tid åt honom där. För ni ska inte tro att han ringde själv fast ja tjatat inte... Bäst att ta tag i saken själv ;) Sen ringde jag upp honom och sa att han hade en tid bokad. Men han protesterade inte så det var i alla fall bra. Men jag förstår han samtidigt att han inte ringt själv, han är lite less på att försöka få hjälp med detta via landstinget, då trots att det påverkar diabetesen, men dom har inte gjort nå alls för att hjälpa honom!

 Så nu i veckan var han iväg på första behandlingen och det lät lovande!! Var varken medicin eller helt "hokus pokus" behandling, men jag har inte förstått helt hur de gick till. Han fick i alla fall ström genom kroppen som reagerade olika när dom tillsatte mjölk osv, på nå sätt?! Aja, nu i veckan är det dags för nästa behandling. Håller alla tummar och tår för att det ska fungera som dom på kliniken trodde. Det vore helt underbart att slippa krångla när vi blir bortbjudna på mat, eller när vi äter ute, men framför allt att han slipper vara så dålig! Bara hans mage blir lite bättre och får återhämta sig så skulle det underlätta vardagen för oss båda.
 Ska försöka komma ihåg att uppdatera om hur det går. Fungerar det för honom med laktosen så ska svärfar prova med glutenintoleransen, och sen kanske jag ska testa mot min luftvägsallergi :) 

 Besök gärna Allergiklinikens hemsida och läs om ni är intresserade! http://www.allergikliniken.se/ Nu är äntligen jobb helgen över! Så dags att sova och invänta en ledig dag imorgon då jag tänkt få en massa gjort ute i solen :)

 Hoppas ni alla haft en toppen helg! ♥

2 kommentarer:

Änglarna finns sa...

Hej! Jag vet hur det är..är laktosintolerant. Så är det ngt du funderar på...fråga mej gärna!
Kram Annika

Änglarna finns sa...

Idag är det egentligen inte så jobbigt att vara det...eftersom i stort sett alla produkter finns som laktosfria. Det som jag kan tycka är jobbigt är just..när man är ute och äter el fikar...detta konstanta frågande om vad det innehåller. För kännedom kan jag heller inte äta kyckling el kalkon..beror tydl på fodret. Så det kan du ju tänka på..ev majskyckling..kan tydl fungera.
Javisst..om det är ngt fråga på!
Kram igen...Annika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...