Passade på att baka så att svärfar kunde få lite fika när han var här och hjälpte till!
- 3 dl Finax GF Mjölmix
- 50 g smör
- 1 dl kallt vatten
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och mjöla (med glutenfri mjölmix) en sockerkaksform som rymmer 1 ½ liter.
- Smält smöret och tillsätt vattnet. Koka upp.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda ner mjölmix, vaniljsocker och bakpulver.
- Häll sist ner smörvattnet och rör varsamt samman till en slät smet.
- Häll smeten i sockerkaksformen och skaka så det blir jämnt.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i c:a 30 minuter.
- Prova med en provsticka som ska vara torr om kakan är färdiggräddad.
- Låt den nygräddade kakan svalna en kort stund i bakformen innan den stjälpes upp på ett bakgaller för att kallna
Gjorde en vanlig glasyr med florsocker och vatten, och dekorerade med färska hallon ifrån trädgården! Mums!
1 kommentar:
Den ser underbart god ut!!
Önskar dej en fortsatt härlig kväll!!
Kram Annika
Skicka en kommentar