onsdag 27 juli 2011

Glutenfri Sockerkaka

 Glutenfri Sockerkaka

Passade på att baka så att svärfar kunde få lite fika när han var här och hjälpte till!

  • 3 dl Finax GF Mjölmix
  • 50 g smör
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och mjöla (med glutenfri mjölmix) en sockerkaksform som rymmer 1 ½ liter.
  3. Smält smöret och tillsätt vattnet. Koka upp.
  4. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  5. Blanda ner mjölmix, vaniljsocker och bakpulver.
  6. Häll sist ner smörvattnet och rör varsamt samman till en slät smet.
  7. Häll smeten i sockerkaksformen och skaka så det blir jämnt.
  8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i c:a 30 minuter.
  9. Prova med en provsticka som ska vara torr om kakan är färdiggräddad.
  10. Låt den nygräddade kakan svalna en kort stund i bakformen innan den stjälpes upp på ett bakgaller för att kallna


Gjorde en vanlig glasyr med florsocker och vatten, och dekorerade med färska hallon ifrån trädgården! Mums! 

1 kommentar:

Änglarna finns sa...

Den ser underbart god ut!!
Önskar dej en fortsatt härlig kväll!!
Kram Annika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...