onsdag 17 augusti 2011

Baka allt bröd själv

Nu så, äntligen har jag tagit mig tid att påbörja mitt projekt jag haft på gång i några dagar nu! Jag har helt enkelt bestämt mig för att jag ska baka allt matbröd själv och sluta köpa färdigt i butik. 
Tror ni jag lyckas? 

 Har insett att det kommer ta tid, men det är värdefull tid för mig då jag älskar att baka. Nu har jag även tagit mig i kragen och börjat läsa och följa recepten i boken Bröd av Jag Hedh, och det är mer avancerade bröd än vad jag är van att baka, så det blir en utmaning!


Det första utmaningen jag har börjat med är baka Toastbröd, alltså sånt som förhoppningsvis ska kunna frysas och bara ta fram när vi är sugna på att rosta en macka :)
Fick tänka till en och två gånger för att det var många förändringar bara på att baka det "enkla" brödet. 
Just nu står det i ugnen och jag hoppas verkligen att resultatet blir bra! 


Nästa deg jag påbörjat är surdeg, och den kräver några dagars förberedelser innan jag kan börja baka med den! Jag har börjat att göra en vete-surdeg och råg-surdeg. Så om 5 dagar kan jag börja baka med dessa 2!

Anledningen till att jag tänkt börja baka surdegsbröd är för att det inte ska påverka blodsockernivån så mycket, vilket är bra för alla, men framför allt för min sambo som dras med diabetes. 

 Så, vad tror ni? Lyckas jag eller har jag tagit på mig en för stor utmaning? :) 
Är ni intresserade av att läsa om detta projekt eller ska ja hålla det för mig själv? 

 Nu ska jag strax prova Toastbrödet!2 kommentarer:

Vita lyckan sa...

Vad roligt! Skriv gärna hur det går :) Jag har också börjat fundera på att baka eget bröd, men det är just det där med tiden...

Therese sa...

Jag tror absolut att du lyckas ;) Jag vill gärna höra hur det går och förhoppningsvis kan du inspirera mig.Önskar jag kunde baka allt själv så man slapp köpa det tråkiga brödet, meeeen tiden du vet :s Lycka till

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...