torsdag 3 november 2011

Tekakor

Fick förfrågan om receptet på tekakorna jag gjorde här om dagen, och här kommer det! :) 


Ca 30 tekakor à 60g

50 g jäst
5 dl mjölk
15 g honung
950 g vetemjöl (Jag blandade i lite vetemjöl med fullkorn dessutom!)
150 g smör
25 g socker
15 g salt

Fördeg: Lös upp jästen i mjölken, tillsätt honung och hälften av mjölet. Vispa tills att smeten svällt ordentligt. Låt jäsa övertäckt på varm plats i 30 min. 

1. Tillsätt de övriga ingredienserna, förutom saltet, i fördegen. Knåda i 10 minuter på låg hastighet, tillsätt saltet och knåda ytterligare 10 minuter.
2. Låt degen vila i 60 minuter.
3. Lägg upp degen på en mjölad arbetsyta och dela den i 2 delar.
4. Rulla ut degen och skär i ca 30 bitar à 60 g. (Jag kontrollerade med våg) Rulla bitarna till bullar och låt vila i 5 minuter. Kavla sedan ut dem till runda kakor och nagga med brödnagg eller gaffel.
5.  Sätt ca 12 st per bakplåtsklädd plåt och låt jäsa till dubbel storlek under bakduk i ca 14 minuter.
6. Grädda plåtarna i 250 grader i ca 8 minuter. 
7. Ta ut plåten och låt tekakorna svalna på galler.

Supergoda blev dom! :)

2 kommentarer:

mariaikos sa...

Tack för receptet. Jag har skrivit av två andra av dina recept här också .
Har du gjort sängborden helt själv?
Imponerande.Dom ser ut att bli jättefina!
Kram ♥

Jejje sa...

mums,måste testa:))
ha en bra helg/jejje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...