fredag 30 december 2011

Fåglarnas jul


Innan jul var det snö och fint ute, nu är det åter igen helt bart på backen.. Några dagars regn sen var den sista snön borta. Men snart kanske det kommer mer snö? Hoppas på det i alla fall :) 

 När jag ändå höll på att julbaka en massa tills oss människor, så tänkte jag att fåglarna minsann också skulle få lite gott! Smälte 500 g kokosfett, blandade ner jordnötter och hällde röran i små aluminiumformar. Sen tog jag ståltråd och gjorde en ögla och och la ner i formarna, innan dom fick stelna till, så vart det enkelt att hänga upp dom sen. 

För att få nått fint att hänga upp mitt fågelgodis på så tog jag en lång pinne, surrade fast lite granris och fäste pinnen mot en av grindstolparna. Spikade fast några spikar så jag kunde hänga dit godiset och även en liten lykta hängde jag dit :)

Dock har den där bråkiga Dagmar tuffsat till det hela lite, så jag måste rätta till det under morgondagen så det är fint tills det nya året börjar!

Kramar från mig ♥

onsdag 28 december 2011

Julpyssel

 Eftersom jag av försvarliga skäl inte har bloggat nå alls i helgen, så tänkte jag ändå visa lite av mitt julpyssel som jag fixat! Hoppas ni står ut med lite jul fortfarande, fast jag misstänker att ni, som jag, vill gå vidare efter julen nu :)

Mina juletiketter jag knåpade ihop under tiden skinkan stod i ugnen. 
Ganska stora tags som jag stämplade texten på, ritade dit en "söm" längs kanten och sprejade med en glittersprej. Enkla och ändå snygga! Klart bättre än dom man köper anser jag :) 


Änglar som hänger fint i julgranen! 
Hittade mallen till dessa små söta änglar i en julbok jag har och tyckte att dom skulle passa bra i vår gran i år.
Tog fram pyssel sakerna och började! 
Skar till remsor av vanligt skrivarpapper, 1 cm breda till "vingarna", så gjorde jag strutar av notpapper! Fäste ihop det med ståltråd och trädde dit en guld färgad träkula som huvud :)


Årets julgran! Enkel och ful i plast :P Men nästa år blir det en riktigt! Och då tror jag att jag tänker släpa upp den till vardagsrummet och inte ha den i köket. Men det funkade visserligen bra att ha den här också!

God fortsättning ♥

tisdag 27 december 2011

Trevlig julhelg...?

 Nja, jag hade kunnat vara utan denna helgen helt enkelt! Vaknade före alarmet i lördags morse av magsjuka. 
Usch & fy!

Det var den jobb helgen de, när jag skulle tjäna lite extra pengar, men isället förlorar jag massa. Jaja, skitsamma med pengarna egentligen, men det är så typiskt! Hade dessutom fixat maten till jul "brunchen" vi skulle ha på jobbet. Så där blev dom utan mat!

 Fick dessutom ställa in allt annat som var planerat. Ingen julmat och inte träffa familj och släkt. 
Julklapparna kom däremot hemlevererade tur nog! :) 

 Känner mig knappt pigg idag ens. Har inte fått i mig frukost än, men en smörgås ska jag väl få i mig i alla fall. Så jag får tillbaka energin snart. 

 Hoppas ni andra haft en mysig jul! 

Ska ta mig ut och leta kaninmat efter stormen Dagmar, för jag antar att det blåst ner en och annan tallkvist i skogen, och det älskar kaninerna! 
Sen ska jag vila mig i form för ett eftermiddags skift på jobbet.

Ha de bra alla! 

Kram ♥

fredag 23 december 2011

Polkagrisar

Ja det var inte det lättaste att tillverka polkagrisar!

Första omgången blev bra, förutom att smeten blev bränd...

Andra omgången blev det bra smak på, men utseendet blev inte bra..

Tredje omgången blev riktigt bra! tills vi insåg att vi glömt Pepparmyntsoljan.....


Jaja, nu har vi testat och det var inte alls lätt. Men jag ska nog testa nästa jul igen :-)


Published with Blogger-droid v2.0.2

onsdag 21 december 2011

Tomte verkstad

Få se hur lång den här kvällen blir. Skinkan i ugnen och jag tillverka etiketter och ska slå in klappar! Efter idag ska jag mest mysa mig fram till jul!


Imorgon kan ni få veta hur det gick med polkagristillverkningen! Fniss...


Published with Blogger-droid v2.0.2

tisdag 20 december 2011

julgranskulor

Köpte nya julgranskulor nyligen. Men finns det nått tråkigare än att trä dit snörena som följer med?? Jaja, granen blir nog fin i slutändan i alla fall!


Published with Blogger-droid v2.0.2

Årets julkort!

Några julkort har jag pysslat ihop i år! Bjuder på några bilder av dessa :)




Har ni skickat några julkort i år?

måndag 19 december 2011

Julledigt

Nu har jag min julledighet, börjar jobba igen på fredag, sen 7 dagars jobb på det!
Men jobbar 6-14 fre-sön, så jag ska nog hinna fira lite jul ändå. Dessutom står det still i produktionen på jobbet, så julfrukost med bästa a-laget ska jag också hinna med! Mys ♥

Och tro det eller ej, men det känns bättre. För tillfället i alla fall. Jag tar tag i livet efter jul och nyår, nu innan får jag inget jobb hur som.

Och jag har diskat, och vi håller på att röja/städa! Ja, jag mår inte bra av att bo i kaos. Men nån storstädning blir det inte, bara det vanliga. Så lite tar jag tag i!
Julfint ska jag försöka fixa imorgon! Men är lite fundersam på om jag ändå inte skulle haft mig en riktigt gran... Fast nu har snön kommit, så jag får väl nöja mig med plastgranen i år igen.. Har tidigare år känts ok med en plastgran när jag bott i lågenhet osv. Men nu vill jag faktiskt ha en riktig! Så det blir en riktig nästa år i alla fall :)

Njuter nu av ett glas rött, och har precis ätit nötstek som jag tillagade i lergryta, för att vara första gången är jag riktigt nöjd över resultatet, blev super gott! Enkelt var det dessutom. Det sköter ju sig själv :)

Har fotat lite som jag skulle visa, så ni kan vänta er fler inlägg denna vecka! 

 Kram från mig ♥

onsdag 14 december 2011

Skratta eller gråta...?

 Just nu känns det som att det kvittar.. 
Eller ja, ena stunden skrattar jag, nästa gråter jag. Om jag ska vara ärlig. 

 Gårdags eftermiddagen var ett rent helvete att ta sig igenom.
Jag grät, grät, sov och oroade mig inför framtiden..

 Idag känns det bättre, hur det nu kan göra det? Har nämligen uppsägningspappret liggandes i väskan, bara att skriva under. 

Började arbetsdagen med möte på chefens kontor, 11 st var vi där. 11 av 13 varslade som det så fint ska heta. En har redan slutat frivilligt (hemlängtan efter flickvän och planerade studier), och en ska gå i pension.
Tänk va enkelt det hade vart om de resterande gubbarna som bara har 2-3 år kvar att jobba kunde gå i pension tidigare, men nej då, jobba till sista dagen ska dom minsann göra dom envisa! 

2 månader till.. Vad ska jag roa mig med sen? 
Leva livet som hemma"fru" eller börja ny karriär.. 
Det är frågan det.. 
Det värsta i det hela är hur fasiken jag ska klara mig utan dom fantastiska människorna på a-laget!

 Just nu vill jag bara att det ska bli måndag morgon kl 6.00..
Då börjar ledigheten igen, äntligen! Kommer bli en lång skiftvända detta!
Fredag begravning, sen natt jobb hela helgen + ett pass med julbord på lördagen.. 
Men på måndag börjar min julvecka, och jag ska minsan ha en mysig jul trots allt! 
Jag ska inte städa, diska och sånt tråk.. För det är ingen som ska hem till mig och granska i jul.. Jag ska bara göra sånt jag vill göra, och umgås med dom som är viktiga för mig! <3

 Nu blev det mer personligt än någonsin tidigare i denna blogg tror ja.. Ta det inte för en vana, det är inte meningen med denna blogg ;) Trots att jag känner att jag måste lämna ut lite tankar och funderingar, så ni förstår varför jag är så tyst!

Jag saknar bloggandet och att orka kika in hos er!
Men nästa vecka ska jag julmysa med er tror jag minsann! :)

 Nu ska jag dricka upp mitt glas vin och fundera över framtiden lite till! 

Men som min käre sambo säger, vi kommer att fixa det! <3 

måndag 12 december 2011

Lusse te

Köpte ett nytt te idag när vi var till Kupolen för att inhandlade de sista julklappar! Lusse te som smakar precis som lussekatter! Riktigt gott var det.

Annars flyter det på här. Åkte på en släng av förkylning igår, var rejält däckad, men idag är jag redan piggare igen, skönt!

På onsdag väntas det komma nå besked Ang varsel på jobbet, håll tummarna för det bästa!

Nu ska jag dricka upp mitt te, sen är det sängen som väntar!

Hoppas det är bra med er alla där ute! :)

Kram från mig!


söndag 11 december 2011

Ny mobil

Testar att blogga ifrån nya mobilen! Går sådär tycker jag nog.. Inte helt nöjd men ska testa lite olika varianter få se hur de går :)

lördag 10 december 2011

Julklappstips

 Letar ni julklapp till någon som redan har allt och inte önskar sig något? 
På Unicef kan ni köpa ett gåvobevis att ge bort. Där finns allt ifrån leksaker, myggnät, vaccin och ja, till och med en bil! 
 Gåvobeviset är helt enkelt ett bevis på att livsviktiga fältprodukter kommer till dom behövande runt om i världen! Något jag tycker är viktigare att lägga pengarna på än onödiga prylar som ändå står och samlar damm! 

Klicka HÄR för att komma till Unicef och deras gåvoshop! 

Själv ska jag ge bort detta till min mormor & morfar som redan har precis allt :) Och jag vet att dom kommer att uppskatta en sån här present istället! 

onsdag 7 december 2011

Funderingar hit & dit

Nyfiken tittar ut!

Livet är verkligen som en bergochdalbana! Ibland går det upp, ibland går det ner.. 
 Just nu är det mest en endaste lång raksträcka. Likgiltigt.

Jag hade verkligen sett fram emot att få pynta och mysa mig igenom hela december, och verkligen få känna av julkänslan i hela huset nu när vi har eget hus.. Men nu känns det som att det kvittar om det blir jul eller inte.. Ljusstakarna och julgardinerna är framme, men resten av julkartongerna står där dom står.

 Dels går jag och är ständigt orolig för om jag får behålla jobbet eller ej, förhandlingarna med facket började idag, sen känns det bara tungt att farmor gått bort och att vi ska på hennes begravning innan jul. 
Varför ska livet vara lätt för. 
Samma känsla som för 3 år sen, uppsagd och farfar som lämnade in precis innan jul.

Jag vill inte ens baka, jag som älskar att baka och har miljoner saker jag skulle vilja baka och pyssla med innan jul. Hoppas jag får viljan att göra nått i alla fall.


Nu har ni fått del av några funderingar som snurrar runt. Och så kanske ni förstår varför det råder en liten bloggtorka här. Vissa dagar orkar jag inte ens läsa era bloggar, än mindre kommentera. 
Tack för att ni trots allt kikar in här!

 Nu ska jag mysa ner mig i soffan tillsammans med mannen som gör mitt liv komplett och äta varma mackor!
Hoppas ni andra har en mysig kväll! 



 

måndag 5 december 2011

Ny vecka igen!

Nyklippt och med lite ny hårfärg!

Jag lär då säga att tiden bara rusar iväg! Snart är det ett nytt år, med massor av nya möjligheter för oss alla. Nån som har hittat paus-knappen tro?? 

 Helgen började med jobb på fredag eftermiddag, sen har jag faktiskt vart ledig! 
Sambons företag firade 25 år och bjöd på "hemlig resa" för alla anställda med respektive. Så vi satte oss på bussen på lördag förmiddag och åkte sedan till Tällberg. Lunch och 5-kamp på stranden i blåst, regn och snö ;) Sen chekade vi in på Klockargården! Sambon och några till karlar försvann in i bastun rätt snabb, jag själv passade på att kika lite på julmarknaden och sedan slumrade jag till i sängen innan kvällsbestyren började! Så skönt att bara vara lite. 
 Sen blev det julbord på kvällen, ett gott sådant! Och till det bjöds det på Julrocks show! Riktigt bra underhållning med sång och även lite komik. 
 Sambon hade fått i sig nån för mycket öl i bastun, så han var sliten redan på kvällen, så vi gav upp och la oss ganska direkt efter showen. 

 Igår var jag också ledig eftersom jag inte visste när vi skulle komma hem, men vi var hemma redan vid lunch så vi fick en hel eftermiddag på oss att skrota runt här hemma, skönt! 

Idag har jag bara vart hemma. Haft besök av sotaren och pysslat på dan, sen på eftermiddagen blev det ett besök hos frisören för lite klippning och ny färg i håret! 
Har haft väldigt mörktbrunt hår ett bra tag nu, så var skönt att få i lite ljusa slingor i det!

 Ska få i mig lite mat nu som sambon snällt lagar, sen blir det en stunds vila på soffan innan jag ska iväg och jobba natt. 

 Hoppas ni alla haft en bra helg och en bra start på den nya veckan :) 

 Kram ifrån mig ♥

torsdag 1 december 2011

Väntan är över!

 Nu har jag trotsat mörkret och gjort ett tappert försök till att fota mina egentillverkade sängbord och ännu mera bilder av sovrummet! Kvaliteten får ni stå ut med.. Mörkt, lampor och blixt, nej ingen bra kombination för bra bilder..

 Ja, vad tycks? 

Sängborden fick samma nyans av grå färg som sänggaveln.

Förvaring, precis vad sambon hade dom krav ;)



Blev lite shabby chik stil på dom! 

Jag är supernöjd med dom!
Hur det såg ut när jag började med sängborden ser ni i detta INLÄGG!

Sänggavlen slipade jag till lite när jag ändå var i farten! Blev genast mer "liv" i den.

Underbara sovrum! Passade på att byta bort dom fula gardinerna också! Nu sitter det en egensydd hissgardin där, nästan lite smal, men det blev klart bättre än innan!

Efter en dels letade fann jag dessa lampor. Det sista som fattades för att det skulle bli perfekt!

Nu vill jag gärna ha lite kritik på vad ni tycker om dessa! Och såklart vore det kul att få veta vad ni tycker om min inredning av hemmet :) 

Nu måste jag bara ta tag i min header här på bloggen.. Det är verkligen inte sommar längre! Puuh, mer tid i livet är precis vad jag önskar mig!

Tid...

 Hur sjutton ska man få tiden att räcka till? Jaja, min tid räcker då inte alls.. 

 Sänglampor inköpa, så ja, jag måste försöka fota ikväll med blixten eller imorgon innan jag åker till jobbet...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...