Morotsbröd
50 g jäst
2 stora morötter
50 g margaring
5dl mjölk (eftersom jag måste baka laktosfritt blev det vatten istället, går lika bra!)
14 dl vetemjöl (jag använde dinkelmjöl istället, siktat och fullkorn)
1,5 tsk salt
2 msk sirap
1,5 dl solrosfrö
- Skala och riv morötterna
- Smält margarinet. Häll i mjölken och värm till 37 grader
- Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet så att jästen smälter
- Tillsätt sirap, salt, morötter och solrosfrön
- Häll sist i mjölet och arbeta ihop till den lös deg
- Jäs under bakduk i 30 min
- Knåda den jästa degen lätt på mjölat bakbord
- Dela i två och sno ihop till vridna längder
- Jäs på plåt, under bakduk, i 30 min
- Värm ugnen till 200 grader
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min
- Klart att äta :)
1 kommentar:
Gotte de såg ut :) å va trevligt att du inte kunna hålla dig längre, de gillas ;D
puss!
Skicka en kommentar