fredag 4 februari 2011

Morotsbröd

 Tänkte passa på att lägga upp ett recept på morotsbrödet jag bakade här om dagen. Kanon gott! Kul att variera lite på bakningen och inte bara baka samma lika jämt.



Morotsbröd 

50 g jäst
2 stora morötter
50 g margaring
5dl mjölk (eftersom jag måste baka laktosfritt blev det vatten istället, går lika bra!)
14 dl  vetemjöl (jag använde dinkelmjöl istället, siktat och fullkorn) 
1,5 tsk salt
2 msk sirap
1,5 dl solrosfrö


- Skala och riv morötterna
- Smält margarinet. Häll i mjölken och värm till 37 grader
- Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet så att jästen smälter
- Tillsätt sirap, salt, morötter och solrosfrön
- Häll sist i mjölet och arbeta ihop till den lös deg
- Jäs under bakduk i 30 min
- Knåda den jästa degen lätt på mjölat bakbord
- Dela i två och sno ihop till vridna längder
- Jäs på plåt, under bakduk, i 30 min


- Värm ugnen till 200 grader
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min
- Klart att äta :)







1 kommentar:

Malin sa...

Gotte de såg ut :) å va trevligt att du inte kunna hålla dig längre, de gillas ;D

puss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...