onsdag 16 februari 2011

Solrospanini

 Solrospanini

Ca 12 st.

750 g vetemjöl
50 g fint rågmjöl
50 g grovt rågmjöl
30 g linfrö
20 g salt
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
100 g mörk sirap
50 g smält smör eller olja
 Havregryn och solrosfrön att ha ovanpå bröden



(Grundreceptet innehöll 35 g jäst, och 150 g surdeg. Men jag hade ingen surdeg, så skippade de 150 g och la till lite mer jäst istället! )


- Lös upp jästen i vatten, olja, salt och sirap.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg.
- Forma degen till runda bollar och platta till dom.


- Låt bröden jäsa i ca 50 min på en plåt med bakplåts papper och under en bakduk.
- Värm ugnen till 220 g
- Pensla lite vatten på bröden och strö över havregryn och solrosfrön, grädda bröden i ca 12 min.

1 kommentar:

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej!
Ja, visst är hjärtat en underbar form!
Det ser jättegott ut med hembakt bröd......
Stor Kram Annelie ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...